Search
Searchterm
Espresso
Espresso

Koostisosad

Selle kohvi jaoks ei ole vaja mingeid täiendavaid koostisosi.

 

Valmistamine:

See on Itaalias absoluutne kohvi, kus seda nimetatakse lihtsalt "Caffè". Ettevalmistamiseks vajate iga tassi kohta umbes 7 g jahvatatud kohvi keskmisest tugeva röstini ubadest. 50 ml kuuma vett surutakse suure rõhu all läbi jahvatatud kohvi. Tulemuseks: punakaspruun kuni tumepruun kohvi peene, kuldpruuni crema'ga.
Espreso Macchiato
Espresso Macchiato

Koostisosad

Natuke piima, kakaopulber

 

Valmistamine:

Espresso, kus on peal piisavalt piimavahtu, et tassi täita. Puistage peale veidi kakaopulbrit.
Café Crèma
Café Crèma

Koostisosad

Selle kohvi jaoks ei ole vaja mingeid täiendavaid koostisosi.

 

Valmistamine:

Šveitsi tüüpiline kohv; nimetatakse ka "Schümli-Kaffee". Valmistakse vastavalt espresso põhimõttele, kuid 120 ml veega ja Café Crème ubadega. Tänu madalamale röstile on nende maitse pehmem kui espressoubadel.
Ristretto
Ristretto

Koostisosad

Selle kohvi jaoks ei ole vaja mingeid täiendavaid koostisosi.

 

Valmistamine:

Ettevalmistamiseks vajate iga tassi kohta umbes 7 g jahvatatud kohvi keskmisest tugeva röstini ubadest. 30 ml kuuma vett surutakse suure rõhu all läbi jahvatatud kohvi ristretto jaoks (espresso jaoks 50 ml). Selle prantsuse vaste on "Café Serre".
Cappuccino
Cappuccino

Koostisosad

u. 80 ml vahustatud piima

Valmistamine:

Espresso või Caffè Lungo, mis on rikastatud u. 80 ml vahustatud piimaga. Viini versioon on Kapuziner, millele pannakse krooniks peale hunnik kreemi. Soovi korral puistatakse peale riivitud šokolaadi.


Caffè Lungo
Caffé Lungo

Koostisosad

Selle kohvi jaoks ei ole vaja mingeid täiendavaid koostisosi.

 

Valmistamine:

Espresso, mis on valmistatud kahekordse veekogusega. Ettevalmistamiseks vajate iga tassi kohta umbes 7 g jahvatatud kohvi keskmisest tugeva röstini ubadest. 100 ml - espresso puhul 50 ml -  kuuma vett surutakse suure rõhu all läbi jahvatatud kohvi. See on ka põhjus, miks seda Austrias nimetatakse "Verlängerter" ["pikendatud"].

Piimane kohv
Milchkaffee

Koostis
u. 100 ml vahustatud piima

 

Valmistamine:

Klassikaliselt on see segu 100 ml vahustatud piimast ja 100 ml Café Crème'st. Austrias kutsutakse seda Melange'ks. Itaalia ja Prantsusmaa piimjate kohvida puhul on piima osa suurem: Caffè Latte või Café au lait jaoks, lastakse Café Crème'l vajadusel tõmmata, suhtes 1: 2, kuuma piima/vahustatud piimaga. Mõlemaid serveeritakse suurtes keraamilistes tassides.

Latte Macchiato
Latte Macchiato

Koostisosad

120 ml piima

 

Valmistamine:

Selleks on vaja hoolikat kihilist tööd: ajage 120 ml piima vahule latte macchiato klaasis. Valage topeltespresso aeglaselt ja ettevaatlikult sisse - see peaks jääma nähtava kihina piima ja vahu vahele.
Espresso
Espresso

Koostisosad

Selle kohvi jaoks ei ole vaja mingeid täiendavaid koostisosi.

 

Valmistamine:

See on Itaalias absoluutne kohvi, kus seda nimetatakse lihtsalt "Caffè". Ettevalmistamiseks vajate iga tassi kohta umbes 7 g jahvatatud kohvi keskmisest tugeva röstini ubadest. 50 ml kuuma vett surutakse suure rõhu all läbi jahvatatud kohvi. Tulemuseks: punakaspruun kuni tumepruun kohvi peene, kuldpruuni crema'ga.
Espreso Macchiato
Espresso Macchiato

Koostisosad

Natuke piima, kakaopulber

 

Valmistamine:

Espresso, kus on peal piisavalt piimavahtu, et tassi täita. Puistage peale veidi kakaopulbrit.
Café Crèma
Café Crèma

Koostisosad

Selle kohvi jaoks ei ole vaja mingeid täiendavaid koostisosi.

 

Valmistamine:

Šveitsi tüüpiline kohv; nimetatakse ka "Schümli-Kaffee". Valmistakse vastavalt espresso põhimõttele, kuid 120 ml veega ja Café Crème ubadega. Tänu madalamale röstile on nende maitse pehmem kui espressoubadel.
Ristretto
Ristretto

Koostisosad

Selle kohvi jaoks ei ole vaja mingeid täiendavaid koostisosi.

 

Valmistamine:

Ettevalmistamiseks vajate iga tassi kohta umbes 7 g jahvatatud kohvi keskmisest tugeva röstini ubadest. 30 ml kuuma vett surutakse suure rõhu all läbi jahvatatud kohvi ristretto jaoks (espresso jaoks 50 ml). Selle prantsuse vaste on "Café Serre".
Cappuccino
Cappuccino

Koostisosad

u. 80 ml vahustatud piima

Valmistamine:

Espresso või Caffè Lungo, mis on rikastatud u. 80 ml vahustatud piimaga. Viini versioon on Kapuziner, millele pannakse krooniks peale hunnik kreemi. Soovi korral puistatakse peale riivitud šokolaadi.


Caffè Lungo
Caffé Lungo

Koostisosad

Selle kohvi jaoks ei ole vaja mingeid täiendavaid koostisosi.

 

Valmistamine:

Espresso, mis on valmistatud kahekordse veekogusega. Ettevalmistamiseks vajate iga tassi kohta umbes 7 g jahvatatud kohvi keskmisest tugeva röstini ubadest. 100 ml - espresso puhul 50 ml -  kuuma vett surutakse suure rõhu all läbi jahvatatud kohvi. See on ka põhjus, miks seda Austrias nimetatakse "Verlängerter" ["pikendatud"].

Piimane kohv
Milchkaffee

Koostis
u. 100 ml vahustatud piima

 

Valmistamine:

Klassikaliselt on see segu 100 ml vahustatud piimast ja 100 ml Café Crème'st. Austrias kutsutakse seda Melange'ks. Itaalia ja Prantsusmaa piimjate kohvida puhul on piima osa suurem: Caffè Latte või Café au lait jaoks, lastakse Café Crème'l vajadusel tõmmata, suhtes 1: 2, kuuma piima/vahustatud piimaga. Mõlemaid serveeritakse suurtes keraamilistes tassides.

Latte Macchiato
Latte Macchiato

Koostisosad

120 ml piima

 

Valmistamine:

Selleks on vaja hoolikat kihilist tööd: ajage 120 ml piima vahule latte macchiato klaasis. Valage topeltespresso aeglaselt ja ettevaatlikult sisse - see peaks jääma nähtava kihina piima ja vahu vahele.